Головна » 2012 » Листопад » 22 » XP Days Ukraine 2012
02:37
XP Days Ukraine 2012

Конференція XP Days Ukraine з Agile інженерних практик цього року проходила вдруге та тривала 4 дні – з 14 по 17 листопада. Організатор заходу - тренінг-центр XP Injection. Всього в конференції прийняли участь представники 13 різних країн світу.

Перші два дні (14, 15 листопада) були повністю присвячені тренінгам. Всього практичних занять було 8, проходили вони одночасно, протягом двох днів кожен. Тож ви могли обрати собі якусь одну тему (наприклад, TDD в PHP, Java, .NET) та повністю присвятити свій час саме їй. Окрім тренінгів також проходили майстер класи на теми архітектури, тестування та інженерних практик в Agile.

Другі два дні (16, 17 листопада) – основні дні конференції, протягом яких прозвучало 28 доповідей, що йшли одночасно у 2 потоки: англійською та російською мовами. Доповідали як вітчизняні, так і зарубіжні спеціалісти. Доповіді були досить різнобарвні: огляд BDD інструментів для JVM, філософія тестування, взаємодія тестувальника та програміста в Agile команді та багато іншого.

Цікавиною заходу стало змагання Coding Dojo для розробників, запропоноване одним з доповідачів Johannes Brodwall. Необхідно було написати всім відому гру «Тетріс», за що взялося 20 чоловік. Мови написання були обрані досить різні: Java, PHP, C#, Clojure, Python, Lisp. А призи, які б ви думали? Справжні класичні тетріси! Ностальгія… Нижче наочно видно спроби учасників досягти результату.


І це ще не все - мала місце чудова pre-party у форматі Pecha Kucha 20х20, що всім так полюбився останнім часом, а також, звичайно, запальна вечірка на закінчення цієї надзвичайної події.

Конференція XP Days Ukraine не дарма отримала статус найбільш технічної конференції на тему Agile підходів в Україні. Будемо сподіватись, що наступного року XP Days Ukraine обов’язково відбудеться знов і вже переросте з поодинокої в щорічну масштабну подію.
Переглядів: 756 | Додав: systems | Теги: java, Agile, тренінг-центр XP Injection, XP Injection, TDD в PHP, NET, Конференція XP Days Ukraine, XP Days Ukraine, XP Days Ukraine 2012, конференція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar