Головна » 2012 » Листопад » 21 » Вражаюча віртуальна подорож Чумацьким Шляхом від Google
09:13
Вражаюча віртуальна подорож Чумацьким Шляхом від Google

Компанія Google, яка постійно тішить любителів подорожувати, представила свою нову розробку що виходить за межі планети Земля, — 3D-карта під назвою 100,000 Stars (100 000 зірок).

Тепер, не виходячи зі своєї оселі, можна вирушити у віртуальне турне по галактиці Чумацький Шлях. До її складу входять понад 200 мільярдів зірок, в тому числі Сонце, Земля й інші планети. Google пропонує познайомитися та помилуватися ста тисячами з них. Кожен відвідувач сайту може за бажанням наблизити чи віддалити будь-яку зірку чи планетарну систему, а також, навівши курсор мишки, дізнатися, де вона розташована в галактиці, отримати повну інформацію про небесні об’єкти тощо. І все це під приємний космічний музичний супровід.


В основі 100,000 Stars Google лежить інформація та матеріали, надані NASA, Європейським космічним агентством, факультетом астрономії Елю, а також із астрономічної бази даних Bright Star Catalog та Вікіпедії. Сайт створений для демонстрації можливостей браузера Chrome, однак 100,000 можна відкрити і в інших програмах, які обов’язково повинні підтримуватися Web Audio API, CSS3D, бібліотекою WebGL. Розробники впевнені, що карта зоряного неба стане в пригоді як фахівцям та науковцям, так і школярам. Щоб розпочати роботу у 100,000 Stars, клікніть по напису «Take the Tour», що розташований у верхньому лівому куті сторінки. Трішки терпіння і за кілька хвилин ви побачите як розташовані у космічному просторі понад 100 000 сусідніх із нами зірок. Починаючи свою мандрівку від Землі, ви спершу підіймаєтесь на висоту 100 метрів: тут ще видно обриси міст та сіл. Далі 1 кілометр від поверхні, а вже наступний крок переносить нас над Північно-Американським материком на висоту 1000 кілометрів. Обриси західної півкулі Землі постають перед нами на висоті 10000 кілометрів. А вже за 100000 кілометрів можемо помилуватися нашою голубою планетою з боку та орбітою її супутника - Місяця. На відстані 1000 млн. км. Земля стає малою піщинкою серед сотень інших зірок. Чим далі (один трильйон кілометрів), тим більш помітним стає Сонце, чітко видно нашу Сонячну систему.

Ось так крок за кроком ми покидаємо межі не тільки Сонячної системи, а й нашої галактики, і перед очима постає чумацький шлях.

Дивовижний проект 100000 зірок захоплює своєю масштабністю і бере в полон уяву кожного віртуального мандрівника.
Переглядів: 937 | Додав: systems | Теги: NASA, Вражаюча віртуальна подорож, Компанія Google, 100 000 зірок, Європейське космічне агентство, галактика, 000 Stars, 3D-карта, 100, Чумацький Шлях | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar