Головна » 2012 » Листопад » 13 » Rails Girls залучає до сфери програмування дівчат
01:10
Rails Girls залучає до сфери програмування дівчат

Rails Girls – дуже цікава низка семінарів, що проходить по всьому світові. Перший семінар в Україні відбувся в Харкові у червні цього року, чим викликав вибух позитивних емоцій у харків’янок та дівчат з Києва, що приїхали їх підтримати. Ідея семінару полягає в тому, щоб показати представницям слабкої статі, що програмування – це не страшно, а дуже захоплююче та навіть весело. На цьому заході кваліфіковані тренери вводять слухачів у курс справи – розказують про саму технологію, після чого дівчата вчаться самостійно створювати сайти та веб-додатки за допомогою Ruby on Rails. 


Чому саме Ruby on Rails? Тому що Ruby – це мова програмування, яка створена спеціально для того, щоб полегшити життя програмістам, особливо новачкам. Синтаксис Ruby дуже близький до нашої природної мови. А головна ідея – спрощення розробки за умови підвищення продуктивності. Саме ці риси дозволяють Ruby стрімко набирати популярність серед розробників. З 2009 року практично на 80% збільшилася кількість місць для програмістів цієї мови.

Сама цікава річ – хлопці можуть бути допущені на семінар тільки, якщо мають запрошення від дівчини. Одна дівчина може запросити тільки одного хлопця. Таким чином, стовідсотково дівчат на заході буде набагато більше.

Ще одна річ - семінар абсолютно безкоштовний і ведеться російською мовою. Тобто, для того щоб відвідати семінар Вам не потрібні знання іноземних мов або мов програмування. Як кажуть організатори, візьміть з собою свій ноутбук, допитливість та гарний настрій – цього буде достатньо!

Якщо Ви засмучені, що пропустили цю неймовірну подію, можу вас порадувати: 7-9 грудня Ruby Girls відбудеться в Києві! Реєстрація учасників триває до 4 грудня. Детальна інформація тут: http://railsgirls.com/kiev. Особисто я буду на цьому заході. Обіцяю детальний звіт та фотографії.

Переглядів: 980 | Додав: systems | Теги: програмування, сайти, залучає дівчат, семінар, семінари, Rails Girls, мова програмування, веб-додатки, дівчата програмісти, сфера програмування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar