Головна » 2012 » Листопад » 22 » Майбутнє зовсім поруч — Google Glass (відео)
01:49
Майбутнє зовсім поруч — Google Glass (відео)

Технології майбутнього, що наче взяті прямо із фантастичних фільмів, впевнено стають реальністю. Ось ми уже звикли вільно спілкуватися і бачитися один з одним навіть на відстані тисяч кілометрів, робити покупки, відсилати пошту, сидячи за комп’ютером, читати електронні книги, легкими дотиками до екрану смартфона чи плантшета писати повідомлення, знімати відео та фото. Але чи мріяли ви коли не-будь про те, що все це в найближчому майбутньому можна буде зробити незалежно від того, де і чим ви зайняті і де перебуваєте в цей час? Саме таку ідею кілька років тому почала втілювати в життя компанія Google, розпочавши роботу над проектом Google Glass Explorer Edition. А нещодавно відбулася презентація цієї новинки, що викликала цілий шквал відгуків і небачений ажіотаж. 

Так, вийшовши за межі лабораторії, окуляри Google, готові підкорити світ. Щоправда перші «скельця» — так їх з любов’ю називає сама компанія-виробник, оскільки вони не мають лінзи, — з’являться на ринку не раніше 2013 року і спершу тільки в Америці. Та й ціна їхня не буде надто доступною: від 1500 доларів США.

Але про все по порядку. Google Glass являють собою окуляри у тонкій оправі, в яких замість звичайного скла або лінз, є прозорий екран, дисплей доповненої реальності, на який виводиться інформація. Вагою всього в кілька грамів, гладкий електронний пристрій має крихітну вбудовану камеру, мікрофони і так само вбудований акумулятор. Google Glass спроектовані так, що дані проектуються в поле зору користувача на маленький екран над правим оком. Таким чином, за задумом розробників, власник окулярів зможе споглядати оточуючий світ, не схиляючи голови додолу, матиме можливість вільно рухатися, не відриватися від свого дозвілля та роботи через необхідність надіслати повідомлення чи відповісти на дзвінок. Хендс-фрі пристрій, стверджують співробітники Google, мають у своєму арсеналі усі переваги найсучасніших смартфонів і передбачають управління окулярами за допомогою голосових команд. Саме популяризація використання голосових команд у смартфонах та багатьох комп’ютерних функціях, поширення та поглиблення цього досвіду користувачами є ще однією, так би мовити другорядною метою створення Google Glass.

Тож, вдягнувши гуглівські скельця, достатньо сказати, наприклад: "ОК, Glass" і в зоні бокового зору з'явиться меню у вигляді значків, які дозволять вам зробити знімок, записати відео, використовувати Google Maps або зробити телефонний дзвінок.


Однією з перших приміряла на себе цей пристрій акторка Сара Джесіка Паркер у день презентації окулярів під час Тижня моди в Нью-Йорку, де на показі дизайнера Діани фон Фюрстенберг кілька моделей вийшли на подіум у високотехнологічних окулярах Google. Відгуки у перших користувачів різні: для когось можливість доступу у цифровий світ, не порушуючи життя у реальному, важливий крок вперед. Інших таке доповнення дещо дезорієнтує, напевно через асиметричний дизайн.

Тим не менше, інтерактивні Google Glass покликані дати сучасним людям можливість побачити життя навколо навіть під час прогулянки.
Переглядів: 919 | Додав: systems | Теги: Glass Explorer Edition, Google Glass, окуляри майбутнього, Майбутнє зовсім поруч, окуляри Google Glass, додаткова реальність, інтерактивні окуляри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar