Головна » Архів матеріалів

Спеціалісти компанії Trend Micro виявили шкідливу програму Sexy Space (вона ж SYMBOS_YXES.B), яка краде з телефону користувача його особисті дані, мережеву інформацію, а потім зв'язується зі спеціальним сайтом, куди і пересилаються отримані дані.

За даними експертів, вірус здатний розсилати рекламні SMS-повідомлення, використовуючи список контактів абонента. Текст цих повідомлень береться із того ж шкідливого сайту - передбачуваного ботнету для мобільної платформи.

В останніх версіях Symbian OS використовуються такі додаткові методи захисту, як підпис додатків із застосуванням офіційного сертифікату. Наявність цього підпису означає, що програма перевірена виробником, організацією Symbian Signed і є безпечною для використання.

Проте, як повідомляють фахівці, вірус обійшов захист ОС, так як Sexy Space є підписаним додатком.

... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: systems | Дата: 30.01.2011 | Коментарі (0)





Найкрупніший у світі виробник програмного забезпечення Microsoft і Інтернет-компанія Yahoo!, чиї пошукові системи конкурують між собою позаду безумовного лідера ринку Google, сьогодні мають оголосити про партнерство в області Інтернет-пошуку і онлайн-реклами

Як передає Associated Press з посиланням на американські ЗМІ, пошукова технологія Microsoft буде використовуватися на сайтах Yahoo.

У той же час, за деякими даними, нова пошукова машина Bing, представлена Microsoft два місяці тому, може стати на Yahoo пошуковиком за замовчуванням.

Варто нагадати, що, відповідно до Інтер ... Читати далі »

Переглядів: 568 | Додав: systems | Дата: 30.01.2011 | Коментарі (0)


Популярна соціальна сітка MySpace дещо поступилась в плані трафіку і уваги користувачів своєму головному конкуренту Facebook. Щоб виправити ситуацію і вернути собі народну любов, MySpace збирається перетворитися в ігрову платформу.

Очевидно, назва MySpace все ще звучить, коли мова йде про деякі специфічні області інтересів користувачів, наприклад – про музику. Ще одним напрямком, в якому сітка має намір завоювати лідируючі позиції, стануть компютерні ігри. "MySpace в майбутньому все більше буде ствати простором, де люди зустрічаються, щоби грати", - заявив керівник напрямку цифрових технологій компанії News Corp Джонатан Міллер на Тех-конференції в каліфорнійській Пасадені.

На думку експертів сайту Mashable, це розумне рішення. В якост ... Читати далі »

Переглядів: 514 | Додав: systems | Дата: 30.01.2011 | Коментарі (0)


Компанія Samsung на SID Display Week у США продемонструвала перший у своєму роді дисплей, що володіє властивостями електронного паперу, який може відображати відео.

Новинка від корейської компанії побудована на базі холестеричних рідких кристалів і здатна працювати у двох режимах: відео та електронного паперу. У першому випадку швидкість оновлення дисплею становить 25 мс, але при цьому значно зростає енергоспоживання.

Як зазначають розробники, у режимі електронного паперу новинка за своїми властивостями нагадує дисплеї на базі електронних чорнил (e-ink). У цьому випадку знижуються вимоги до живлення: енергія необхідна лише для зміни зображення.

10,2 дюймовий холестеричний ЖК-дисплей Samsung поки що підтримує роздільну здатність 320х240 пікселів і відображення 64 кольорів. Але офіційні представники зазначили, що це лише 10% ... Читати далі »
Переглядів: 538 | Додав: systems | Дата: 30.01.2011 | Коментарі (0)


Китайська влада вводить нові вимоги до персональних комп'ютерів і планує всі ПК, що продаються в країні, оснастити спеціальними фільтрами, які блокують доступ до порнографічних сайтів.

Про це пишуть The Wall Street Journal і The New York Times.

Нововведення набуде чинності вже наступного місяця.

Як зазначають американські ЗМІ, на всіх комп'ютерах, що продаються у Китаї, встановлять фільтри, які блокують доступ до "нездорової інформації" в інтернеті. Нові фільтри на комп'ютерах дозволять владі постійно оновлювати список заборонених сайтів і блокувати їх.

Американські газети також зазначають, що в Китаї вже діють жорсткі заходи, що обмежують свободу слова та волевиявлення.

Крім того, минулого тижня повідомлялося, що китайських підлітків, які страждають від інтернет-залежності, лікують електрошоком у спеціальних к ... Читати далі »
Переглядів: 697 | Додав: systems | Дата: 30.01.2011 | Коментарі (0)


Дослідники американської Національної лабораторії енергетики Лоренца Берклі та Університету Каліфорнії на чолі з фізиком Алексом Зеттлом створили прототип запам'ятовуючого пристрою, що має безпрецедентні характеристики ємності і довговічності пам’яті.

Про це повідомляє The Register.

За словами американських експертів, він зможе зберігати дані протягом мільярдів років.

Пристрій розроблено на основі частинок заліза, нановеличина яких займає 1 / 50000 товщини людського волосся. Самі частинки переміщуються вздовж вуглецевої нанотрубки.

За ці властивості його названо човниковою пам'яттю - shuttle memory.
У свою чергу, компанія General Electric на базі технології мікроголографії створила оптичний диск, що вміщує до 500 гігабайт даних.

За матеріалами: HiTech.Expert
Переглядів: 512 | Додав: systems | Дата: 30.01.2011 | Коментарі (0)


Компанія Asus на виставці CeBIT 2009 у Гамбурзі презентувала нові розробки у галузі технологій розпізнавання мовлення, які, за словами глави компанії, наближають кінець "ери клавіатури" у ноутбуках.

Згідно з даними ЗМІ, отриманими у головного виконавчого директора ASUSTek Джеррі Шена, Аsus працює над створенням ноутбука Еее РС з голосовим управлінням, який буде готовий до виходу на ринок уже цього року, інформує TechRadar.

У компанії працює спеціальна команда, що вивчає технологію голосового введення даних, які співпрацюють зі сторонніми фірмами в США та Японії, розповів Шен. Головна проблема розробки, за словами експертів, полягає у тому, що голос, на відміну від сенсорного і жестів управління, не є універсальним інструментом, оскільки у світі існує безліч мов.

Однак, як стверджує Шен, перші продукти у лініях Eee PC і Eee To ... Читати далі »
Переглядів: 567 | Додав: systems | Дата: 30.01.2011 | Коментарі (0)


Все більше людей скачують музику та відео в інтернеті, тим самим знижуючи рекордно продаж CD-дисків.

"CD сьогодні більше призначені для фанатів, яким вони подобаються самі по собі. Тим, хто любить якісне звучання диску. Також важливі і картинки в буклеті, різні нотатки, тексти пісень та фотографії", - пояснює Майкл Енделман, головний редактор журналу Rolling Stones.

Великі магазини вже почали зазнавати збитків. наприклад, колись найбільший у світі музичний лейбл Virgin днями змушений був закрити свій передостанній гіпермаркет у США і останній у Нью-Йорку. За даними експертів, існують магазини схожого формату та розміру, але їх давно вже немає у Сполучених Штатах: так, найбільша британська мережа HMV пішла з американського ринку ще в 2004-ому році. Американський рітейлер Tower Records три роки тому закрив 89 точок у США.

"Сьо ... Читати далі »
Переглядів: 485 | Додав: systems | Дата: 30.01.2011 | Коментарі (0)


Популярний блог drugoi.livejournal.com, який належить Рустему Агдамову, закрито для оновлення автором і коментування іншими користувачами.

Як стало відомо Lenta.ru, причиною блокування блогу став конфлікт із фотослужбою Associated Press. За словами Рустема, лист у конфліктну комісію надіслало представництво AP у Британії.

Як повідомляється, об'єктом суперечок стало використання квітневих фотографій про безлад у Кишиневі. Рустем наголосив, що дозвіл на використання фотографій у нього був, оскільки він уклав контракт із московським AP.

На даний час пост зі спірними фотографіями приховано. Його може бачити лише юзер drugoi. Блогер повинен переконати конфліктну комісію у їхній легальності.

Агдамов припускає, що закриття журналу відбулося випадково. За його словами, швидше за все потенційні покупці, зацікавилися фотограф ... Читати далі »
Переглядів: 578 | Додав: systems | Дата: 29.01.2011 | Коментарі (0)


Влада Китаю заблокувала доступ до відомого пошукового порталу Google, звинувативши його у розповсюдженні порнографії.

Як заявив у четвер, 25 червня, офіційний представник МЗС КНР, в англійській версії пошуковця поширюється "порнографічний, розпусний і вульгарний" контент, який суперечить прийнятим у Китаї законам та правилам, передає Associated Press.

Представників Google у Китаї вже викликали до місцевої влади і зажадали прибрати непристойний контент із результатів пошуку, повідомив китайський дипломат.

Нагадаємо, 19 червня корпорація Google зобов'язалася зробити все можливе для того, щоб захистити китайських користувачів від потоку порнографії у Мережі.

Компанія заявила про прийняття подібних заходів після того, як китайський Центр інтернет-цензури (СIIIRC - China Internet Illegal Information Reporting Center) пові ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Додав: systems | Дата: 29.01.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 »