Головна » 2012 » Грудень » 3 » Вихід у світ Zend Framework 2 відсвяткували конференцією
01:34
Вихід у світ Zend Framework 2 відсвяткували конференцією

Zend Framework (ZF) – це програмний каркас для створення веб-додатків на php. ZF, як властиво php, має простий інтерфейс за умови потужної функціональності та розроблюється компанією Zend, що є творцем самого php. У вересні відбувся реліз другої гілки цього фреймворку – ZF2. Ця подія стала головною темою щорічної конференції Zend Framework day, що традиційно відбулась у готелі «Казацький» у Києві, на цей раз 24 листопада.

Хоча було не так багато часу з виходу ZF2 до конференції, доповідачі підготувати досить цікаві матеріали, зокрема, про корисне нововведення – EventManager, що набагато полегшило кешування, логування та перед- і пост-обробку даних. Також у порівнянні з першою версією ZF, у другій суттєво підвищилась продуктивність, перероблена модель роботи з плагінами, спостерігаються покращення в уніфікації та стандартизації та багато іншого. Пролунали доповіді на теми подій, модулів, форм та роботи з моделями даних у ZF2, але були порушені і деякі теми стосовно ZF1.

Конференція тривала протягом одного дня, доповіді відбувались в один потік з перервами на обговорення. Для тих, хто не мав змоги потрапити на захід особисто, або якщо комусь було шкода грошей (вартість участі варіювалась у межах 400-600 грн) відбувалась онлайн-трансляція на офіційному сайті. Наприкінці конференції відбувся розіграш ліценцій на phpStorm, а також, звичайно, характерна для IT-заходів, вечірка на завершення, де підіймались келихи за довге та позбавлене багів життя Zend Framework 2.

Переглядів: 757 | Додав: systems | Теги: доповідь, Zend Framework, конференція Zend Framework 2, Zend Framework 2, ZF2, ZF1, phpStorm, zend, компанія Zend, php. ZF | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar