Головна » 2012 » Грудень » 30 » Принтер, що створює 3D-моделі з паперу
16:30
Принтер, що створює 3D-моделі з паперу

IRIS - перший в світі кольоровий 3D-принтер, що отримав назву на честь давньогрецької богині веселки. Так само, як і його попередник MATRIX 300 (що створював 3D-моделі, але ще не мав змоги їх розфарбовувати) IRIS створений  ірландською компанією Mcor Tehcnologies. Принтер має більше мільйона відтінків кольорів, а тому створені ним моделі вражають своєю реалістичністю.



Модель створюється за рахунок склеювання шматочків паперу між собою: в принтер закладається пачка паперу, за допомогою різця досягається потрібна форма плаского об'єкту, після чого листи паперу склеюються між собою і зафарбовуються відповідно до плану. На виході отримуємо професійну реалістичну модель.

Компанія Mcor сподівається на розповсюдження свого нового винаходу в учбових закладах та дослідницьких центрах. Саме цьому розробники багато працювали, щоб позбутися токсичного диму, виділення смоли та зайвого шуму під час роботи пристрою. Для друку використовуються тільки екологічні компоненти, в тому числі, клеї на водній основі. Працює принтер тільки з операційною системою Windows (XP, Vista, 7).



Перші негативні відгуки про принтер стосуються надмірного витрачання паперу, бо на один об’ємний макет може йти декілька пачок при тому, що залишків більше ніж корисного матеріалу. Перші користувачі радять фірмі-виробнику придумати якийсь спосіб наново використовувати залишки.

У вартість принтеру Mcor IRIS (близько 11 тисяч євро) входить повна підтримка та забезпечення розхідними матеріалами протягом перших трьох років користування. Важливу роль у захопленні ринку також має відіграти той факт, що IRIS також працює у якості звичайного 2D принтеру.


Переглядів: 1587 | Додав: systems | Теги: що створює 3D-моделі з паперу, кольоровий 3D-принтер, 3D-принтер, тривимірний принтер, Iris, MATRIX 300, Mcor Tehcnologies, Mcor IRIS, принтер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar