Головна » 2013 » Лютий » 5 » IT-конкурс «Золотий Байт» триває
20:07
IT-конкурс «Золотий Байт» триває
Призовий фонд цьогорічного Чемпіонату юних комп'ютерних геніїв становить  500 тисяч гривень.



В Україні триває найбільший відкритий Чемпіонат, який запросив до участі  талановиту молодь, яка робить успіхи у сфері ІТ-технологій: програмуванні, комп'ютерних мережах, 2D, 3D графіці та у дизайні.

Чемпіонат є некомерційним соціальним проектом, створений для підтримки обдарованих студентів та учнів у сфері комп’ютерних технологій. Партнерами і спонсорами конкурсу виступають найбільші IT-компанії України і світу: Microsoft, Alawar, Luxoft, Lohika і багато інших. У якості одного із  головних призів оголошено поїздку чотирьох переможців у Силіконову Долину, що у штаті Каліфорнія, США.

Участь у Чемпіонаті мали можливість узяти випускники українських навчальних закладів та студенти, а також цього року була введена додаткова номінація для учнів шкіл віком 10-14 років.

Головою метою чемпіонату є прагнення зміцнити престиж інтелектуальної діяльності,

підтримати творчу молодь України, допомогти талановитим молодим людям проявити свої здібності в сфері IT-технологій, комунікацій та дизайну. Крім того, важливим для організаторів конкурсу є заохочення молодих спеціалістів, які мають бажання показати себе і своє бачення того, як можна  вирішити проблеми суспільства, використовуючи комп’ютерні технології. Також серед кращих учасників чемпіонату будуть обрані ті, хто представлятиме Україну на міжнародному конкурсі Imagine Cup-2013.

Тема цьогорічного конкурсу — «Нові технології — нові можливості».



Проявити себе талановита молодь України могла в 11 номінаціях Чемпіонату з усіх основних напрямків IT: програмування, розробка ігор, створення веб-сайтів та керування мережами, робота з високонавантаженими базами даних.

А саме, учасники змагатимуться за перемогу у номінаціях Windows Phone Jazz,; Windows 8 Jazz; Мобільні технології; Кліпмейкер; Кібермайстер; Магістр проектів; Навігатор мереж; Юний Джедай; Папарацці; NoSQL експерт; Веб-майстер.

Підтримку цьому проектові надали Міносвіти, науки, молоді та спорту України, Головне управління у цій же галузі, партнери — лідери в IT-галузі: корпорації Microsoft, Intel, Adobe, InterSystems, Фонд «Освітні ініціативи» Олександра Кардакова, Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України та бізнес-інкубатора HappyFarm, а також цілий ряд ведучих українських IT-компаній.

Переглядів: 1379 | Додав: Yanetta-nicoletta | Теги: програмування, Золотий байт, дизайн, ІТ-технології, IT-компанії, 3D графіка, IT-конкурс, Мобільні технології, 2D, Комп'ютерні мережі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar